której podstawą jest dobry i esencjonalny wywar.
Tym wywarem może być oczywiście rosół-
długo gotowany najlepiej na mięsie mieszanym,
kurczak plus wołowina.
Zupę podaje się z makaronem ryżowym.
Dodatkowo bardzo ważnym elementem
tej znakomitej zupy są jej dodatki.
Takie jak: grzybki mun, dymka ze szczypiorkiem,
czy kapusta.
Sałatę można zastąpić kapustą pekińską, a czerwoną cebulę-
zwykłą białą.
Zupa jest pyszna i
naprawdę warta spróbowania.
Składniki:
- rosół
- mała garść grzybków mun
- garść makaronu ryżowego
- wołowina z rosołu
- 1 mała papryczka chili na porcję
- dymka ze szczypiorkiem
- 1/3 czerwonej pokrojonej cebuli
- sałata
- sos rybny
Porcję rosołu i wołowiny podgrzewamy w garnku,
wrzucamy do niego grzybki mun,
łyżeczkę sosu rybnego i podgrzewamy.
W międzyczasie makaron ryżowy
zalewamy wrzątkiem i przykrywamy.
Wyciągamy wołowinę i grzybki i kroimy,
chili, dymkę, szczypiorek i cebulę siekamy.
Sałatę rwiemy na małe kawałki.
Do miski nalewamy rosół, dodajemy makaron ryżowy
i posypujemy resztą składników.
Dodatkowo zupę można
posypać sezamem.
Ależ ona kolorowa :) Uwielbiam takie dania!
OdpowiedzUsuń