Świeże i chrupiące brokuły, delikatny łosoś i grzybki mun-
rewelacyjne połączenie.
Dodatkowo smak wzbogaca sos sojowy i teriyaki.
A co najważniejsze zupa jest szybka do zrobienia.
Podałam ją z makaronem tagliatelle nidi firmy Podravka-
chyba mój ulubiony makaron! Jest pyszny!
Przygotowanie zajmuje właśnie tyle co ugotowanie i odcedzenie makaronu.
Będzie tu pasować również makaron sojowy czy ryżowy.
Szczerze polecam.
Składniki:
- 2-3 l. wody
- 20 dkg makaronu tagliatelle Podravka
- 1 mały brokuł
- 20 dkg świeżego łososia
- garść grzybków mun
- 3-4 łyżki sosu sojowego jasnego
- 3-4 łyżki sosu teriyaki Kikkoman
- pieprz
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku wg. zaleceń producenta.
W garnku zagotowujemy wodę wsypujemy grzybki mun i
podzielonego na różyczki brokuła-
gotujemy przez 3 minuty.
Dorzucamy umytego i pokrojonego w paski łososia-
wcześniej wyciągamy z niego ości.
Gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Doprawiamy do smaku sosem sojowym, teriyaki i delikatnie pieprzem.
Podajemy z makaronem.
W zależności od smaku,
sosów można dodać mniej lub więcej.
Bardzo interesująca zupa, nie jadłam połączenia łososia, brokułów i grzybów mun, zawsze najwyżej dwie z tych rzeczy naraz. Na pewno smakuje super. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNo to musisz spróbować wobec tego! Wszystko razem smakuje świetnie:)
UsuńWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń