Strony

22 kwietnia 2013

Hot- dogi domowe

Domowe hot- dogi to bardzo dobre żarcie.
Bardzo przypominają kanapkę na ciepło-
którą z powodzeniem można wziąć sobie do pracy.
Nawet na fast foody można sobie czasami pozwolić.
Ich przygotowanie trwa dosłownie 5 min.
A po takiej dawce kalorii
będziemy mieć dość na kilka godzin.
Ja miałam w domu tylko tzw. parówkową,
ale wy możecie zastąpić ją zwykłą cienką parówką.
Można dodać trochę sałaty czy cebuli.
Ja natomiast zwykłą cebulę zastąpiłam
cebulką prażoną firmy Warzywko.
Tak szczerze,
to troszkę sceptycznie do niej podchodziłam.
Zwykle po prażonej cebuli mam gigantyczną zgagę.
Nawet na zapiekankach jej zawsze odmawiam.
Dlatego było to dla mnie nie lada wyzwanie!
Odważyłam się, posypałam hot-doga prażoną cebulką
i...
Minęło już kilka godzin od konsumpcji,
a zgagi nie widać.
Polecam z czystym sumieniem.
Zabieramy się do roboty.





Składniki:
  • 1 podłużna bułka
  • 1 gruba parówka
  • 3-4 plastry pomidora
  • 5-6 plasterków świeżego ogórka
  • 1 łyżka startego sera żółtego
  • cebula prażona

Z parówki ściągamy osłonkę i gotujemy.
Studzimy i kroimy na ukos na grube plastry.
Cienkiej parówki nie kroimy.
Bułkę przekrawamy wzdłuż.
Układamy na połówce parówki,
pomidory, ogórki i posypujemy serem i cebulką.
Można polać ketchupem, majonezem.
To tyle.








2 komentarze:

  1. Zrobiłam się głodna...a bez parówek nie można?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne Kochana:) Można też bez bułki :) hihihi

      Usuń

Skrobnij coś, nie wstydź się ;-)