Strony

14 kwietnia 2013

Kiełbasa z pieczarkami i pomidorami

To danie to taki brat bliźniak chłopskiego garnka.
Bardzo szybko się go robi i gotuje.
Do garnka wrzucamy wszystko co mamy w lodówce-
porządki mile widziane.
Z przyprawami też można zaszaleć,
choć ja miałam ochotę na takie proste.
Nie proponowałabym tylko czekolady,
nie chcę mieć nikogo na sumieniu ;-)
Szybkie, bardzo bardzo syte i kaloryczne...
Dlatego moja porcja została podzielona na dwie!
Można podać z pajdą chleba czy ziemniakami,
ale samo też daje radę.
Zaczynamy.



Składniki:
  • 20-30 dkg kiełbasy
  • 20 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżka oleju
  • sól& pieprz

Na łyżce oleju podsmażamy pokrojone w plastry:
kiełbasę, cebulę i pieczarki.
Solimy, żeby pieczarki się spociły i
dodajemy puchę pomidorów.
Gotujemy jakieś 10-15 minut.
Doprawiamy pieprzem i solą jeśli to konieczne.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Skrobnij coś, nie wstydź się ;-)