Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, z całym mnóstwem warzyw.
Marchewka, pietruszka, seler, por i cebula-
tak mało potrzeba aby zrobić tak niesamowicie pyszne danie.
Przepis Mamuśki!
To u Niej jadłam to po raz pierwszy i kolejny.. kolejny...
Polędwiczka rozpływa się w ustach
a warzywa doprawione Tandoori Masala
dają niesamowitego smakowo kopa!
To już jest poezja, takie obiady mogłabym jeść codziennie!
Danie jest gotowe w 30 minut.
A podać możecie z ryżem tak jak ja, z ziemniakami,
kaszą czy po prostu kromką chleba.
W taki sposób możecie zrobić każde mięso.
Składniki:
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- 500 g marchewki
- 1 duża pietruszka
- 1/2 selera
- 1 por- biała część
- 3 cebule
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- 4 kulki ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- 1 łyżka Tandoori Masala
- sól i pieprz
Marchewki, pietruszkę i selera myjemy, obieramy i
ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Pora myjemy i kroimy w talarki, cebule w dużą kostkę.
Polędwiczki pozbawiamy włókien i kroimy na spore plastry.
Delikatnie rozbijamy je dłonią, solimy i pieprzymy.
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso.
Jak się zetnie dodajemy warzywa, ziele angielskie, liść laurowy i łyżkę masła.
Dusimy 20 minut pod przykryciem.
Doprawiamy Tandoori Masala, solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Skrobnij coś, nie wstydź się ;-)