Strony

21 lipca 2012

Penne z bakłażanem i pomidorami

Ekspresowy makaron z dodatkiem
pysznego smażonego bakłażana, pomidorami i delikatnym
aromatem czosnku.
Danie naprawdę rewelacyjne, pyszne i syte.
Przygotowanie nie zajmuje dłużej niż 10-15 minut-
czyli kwestia ugotowania makaronu.
A na dodatek jest lekkie.
Pasować tu będzie każdy, większy makaron.





Składniki:
  • 20 dkg makaronu penne
  • 1/2 średniego bakłażana
  • 3 pomidory
  • 1-2 łyżki oleju
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól& pieprz

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Bakłażana dokładnie myjemy i
kroimy na plasterki.
Podsmażamy na patelni na oleju
z każdej strony.
Dodajemy pokrojone w kostkę,
sparzone wrzątkiem i obrane
ze skórki pomidory.
Przeciskamy przez praskę czosnek i
podsmażamy całość przez 1-2 minuty.
Dodajemy makaron, mieszamy i
doprawiamy solą i pieprzem.


4 komentarze:

Skrobnij coś, nie wstydź się ;-)