pysznego smażonego bakłażana, pomidorami i delikatnym
aromatem czosnku.
Danie naprawdę rewelacyjne, pyszne i syte.
Przygotowanie nie zajmuje dłużej niż 10-15 minut-
czyli kwestia ugotowania makaronu.
A na dodatek jest lekkie.
Pasować tu będzie każdy, większy makaron.
Składniki:
- 20 dkg makaronu penne
- 1/2 średniego bakłażana
- 3 pomidory
- 1-2 łyżki oleju
- 2-3 ząbki czosnku
- sól& pieprz
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Bakłażana dokładnie myjemy i
kroimy na plasterki.
Podsmażamy na patelni na oleju
z każdej strony.
Dodajemy pokrojone w kostkę,
sparzone wrzątkiem i obrane
ze skórki pomidory.
Przeciskamy przez praskę czosnek i
podsmażamy całość przez 1-2 minuty.
Dodajemy makaron, mieszamy i
doprawiamy solą i pieprzem.
Wygląda smakowicie i na pewno takie jest :)
OdpowiedzUsuńojj jest pyszne!!!:)
Usuńnie znam nikogo, kto by się nie skusił!
OdpowiedzUsuńja też:))
Usuń