Podstawowym jej składnikiem są
oczywiście ugotowane ziemniaki z
dodatkiem majonezu bądź oleju z octem.
Sałatka ma bardzo wiele odmian.
Moja wersja nie jest
tradycyjna ale bardziej spolszczona-
tak aby pasowała naszym kubkom smakowym.
Ja nie dodaję cebuli-
ale jeżeli już ją dodajecie, to proponuję
sałatkę zjeść tego samego dnia,
żeby się nie zepsuła.
Sałatka jest smaczna i syta.
Szybko się ją przyrządza.
Robię ją bardzo rzadko,
ale zawsze smakuje równie dobrze.
Składniki:
- 6 ziemniaków
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 4 ogórki konserwowe
- 2 plasterki wędliny
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka majonezu
- sól& pieprz
Jajka, wędlinę i ogórki kroimy w kostkę.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach,
obieramy i kroimy w mniejsze części-
dorzucamy do reszty.
Dodajemy majonez, śmietanę i doprawiamy
do smaku solą i pieprzem.
Można posypać szczypiorkiem,
czy inną zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Skrobnij coś, nie wstydź się ;-)