Strony

3 sierpnia 2012

Młoda kapusta

Idealny dodatek
do mięs czy kotletów,
z samymi ziemniakami też
smakuje rewelacyjnie.
Kapustę robi się szybko i sprawnie-
gotuje się dosłownie 15 minut.
Sok z cytryny i koperek
fajnie wzbogaca smak,
a kapusta jest naprawdę pyszna.
Polecam.




Składniki:
  • główka młodej kapusty
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka masła
  • pęczek koperku
  • sól& pieprz

Kapustę myjemy, pozbywamy się głąba i
siekamy na paseczki.
Do garnka wkładamy posiekaną kapustę,
dolewamy 1- 1,5 szklanki
zimnej wody,
dodajemy łyżeczkę soli i
gotujemy ok. 10-15 min.
Z kapusty wylewamy wodę-
zostawiamy tylko troszkę na dnie.
Dodajemy masło, sok z cytryny,
posiekany koperek i doprawiamy
do smaku solą i pieprzem.

6 komentarzy:

  1. ojj wygląta prześwietnie!!
    pozdrawiam cieplutko,
    szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, a jaka jest pyszna!:) Pozdrawiam również cieplutko!:)

      Usuń
  2. Lolu, uwielbiam młodą kapustę!
    Pozdrawiam Cię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kapusta to takie polskie,tradycyjne i smaczne.Dodalabym jeszcze troche smietanki...
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Skrobnij coś, nie wstydź się ;-)