do mięs czy kotletów,
z samymi ziemniakami też
smakuje rewelacyjnie.
Kapustę robi się szybko i sprawnie-
gotuje się dosłownie 15 minut.
Sok z cytryny i koperek
fajnie wzbogaca smak,
a kapusta jest naprawdę pyszna.
Polecam.
Składniki:
- główka młodej kapusty
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka masła
- pęczek koperku
- sól& pieprz
Kapustę myjemy, pozbywamy się głąba i
siekamy na paseczki.
Do garnka wkładamy posiekaną kapustę,
dolewamy 1- 1,5 szklanki
zimnej wody,
dodajemy łyżeczkę soli i
gotujemy ok. 10-15 min.
Z kapusty wylewamy wodę-
zostawiamy tylko troszkę na dnie.
Dodajemy masło, sok z cytryny,
posiekany koperek i doprawiamy
do smaku solą i pieprzem.
ojj wygląta prześwietnie!!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
Dziękuję, a jaka jest pyszna!:) Pozdrawiam również cieplutko!:)
UsuńLolu, uwielbiam młodą kapustę!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię:)
Ojjj ja też! :))) Pozdrawiam:)
UsuńKapusta to takie polskie,tradycyjne i smaczne.Dodalabym jeszcze troche smietanki...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ze śmietanką też pycha, pozdrawiam:)
Usuń