3 września 2012

Zupa z łososiem, brokułami i grzybkami mun

Zupa jest pyszna!
Świeże i chrupiące brokuły, delikatny łosoś i grzybki mun-
rewelacyjne połączenie.
Dodatkowo smak wzbogaca sos sojowy i teriyaki.
A co najważniejsze zupa jest szybka do zrobienia.
Podałam ją z makaronem tagliatelle nidi firmy Podravka-
chyba mój ulubiony makaron! Jest pyszny!
Przygotowanie zajmuje właśnie tyle co ugotowanie i odcedzenie makaronu.
Będzie tu pasować również makaron sojowy czy ryżowy.
Szczerze polecam.





Składniki:
  • 2-3 l. wody
  • 20 dkg makaronu tagliatelle Podravka
  • 1 mały brokuł
  • 20 dkg świeżego łososia
  • garść grzybków mun
  • 3-4 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 3-4 łyżki sosu teriyaki Kikkoman
  • pieprz

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku wg. zaleceń producenta.
W garnku zagotowujemy wodę wsypujemy grzybki mun i
podzielonego na różyczki brokuła-
gotujemy przez 3 minuty.
Dorzucamy umytego i pokrojonego w paski łososia-
wcześniej wyciągamy z niego ości.
Gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Doprawiamy do smaku sosem sojowym, teriyaki i delikatnie pieprzem.
Podajemy z makaronem.

W zależności od smaku,
sosów można dodać mniej lub więcej.





4 komentarze:

  1. Bardzo interesująca zupa, nie jadłam połączenia łososia, brokułów i grzybów mun, zawsze najwyżej dwie z tych rzeczy naraz. Na pewno smakuje super. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to musisz spróbować wobec tego! Wszystko razem smakuje świetnie:)

      Usuń
  2. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Skrobnij coś, nie wstydź się ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...