Do sosu użyłam 3 rodzajów sera i powiem wam, że...
Ten makaron ma moc!
Oprócz tego, że danie jest bardzo szybkie
to jeszcze cholernie syte.
Bo w momencie łapczywego podnoszenia kolejnej porcji,
usta w dalszym ciągu się ślinią,
a brzusio odmawia posłuszeństwa...
Niestety...
Choć walczyłam dzielnie!
Pyszne, polecam z pełnym przekonaniem.
Jak spróbujecie, to pokochacie!
Składniki:
- 400g makaronu rigatoni
- 50 g sera z niebieską pleśnią
- 100 g. serka topionego
- 100 g sera camembert
- 1 łyżka masła
- 1/2 szklanki mleka
- pieprz
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu-
koniecznie al dente.
Na patelni rozpuszczamy masło,
dodajemy pokrojone w małe kawałki sery i mieszamy.
Jak się zaczną rozpuszczać dodajemy mleko i
doprawiamy do smaku pieprzem.
Odcedzony makaron łączymy z sosem i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Skrobnij coś, nie wstydź się ;-)