29 marca 2013

Pasta z makreli- najlepsza

Pyszna pasta rybna, gdzie w roli głównej
występują makrela i biały ser.
Mój smak z dzieciństwa.
Najprostsze rzeczy są najlepsze-
zdecydowanie.
Pasta jest bardzo szybka w przygotowaniu,
a na świeżym chlebku smakuje rewelacyjnie.
Proponuję kupić
makrelę w sosie pomidorowym-
pasta będzie najsmaczniejsza.
No to zaczynamy,
a skończymy za 2 minuty!
I możemy się już tylko delektować smakiem...





Składniki:
  • 1 puszka makreli w sosie pomidorowym- 300 g
  • 1 kostka sera białego 
  • 1 mała cebulka
  • szczypiorek
  • sól& pieprz

Biały ser rozdrabniamy widelcem,
dodajemy do niego
makrelę razem z sosem i
pokrojoną w
małą kosteczkę cebulę.
Posypujemy szczypiorkiem
Doprawiamy do smaku
solą i pieprzem.

4 komentarze:

  1. Robiłam wiele past rybnych, ale nigdy nie łączyłam makreli z serem. Warto wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jest pyszna! naprawdę!:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dobra. A nawet lepsza, bo w sosie pomidorowym makrele są. Mniam. Palce lizać.

    OdpowiedzUsuń

Skrobnij coś, nie wstydź się ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...