a mianowicie tyle ile gotuje się makaron.
Bardzo szybko, wręcz ekspresowo.
Doskonały obiad dla zabieganych.
Bardzo delikatny makaron, z pewnością posmakuje dzieciom.
Sos śmietanowy idealnie tutaj pasuje,
a pomidorki dodają świeżości potrawie.
Ja użyłam małych pomidorków, nie koktajlowych, nie cherry-
po prostu małych.
Są słodziutkie, soczyste i pyszne.
Ale można je oczywiście zastąpić zwykłymi dużymi pomidorami.
Polecam.
Składniki:
- 20 dkg makaronu tagliatelle
- 10 dkg łososia wędzonego
- 5-6 małych pomidorków
- 3-4 łyżki śmietany 12%
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól& pieprz
Makaron gotujemy al dente w osolonym
wrzątku wg przepisu na opakowaniu.
Na oliwie przez 1 minutę podsmażamy
umyte i pokrojone pomidorki.
Dodajemy odcedzony makaron,
małe kawałki łososia, śmietanę i
doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron wygląda bardzo apetycznie, ja jednak radziłabym pomidory spażyć obrac ze skórki :)
OdpowiedzUsuń