Zrobiłam, ale trochę inne niż zawsze i
które już wam pokazywałam TU.
Trochę cofnęłam się w czasie,
bo od takiego spaghetti zaczynałam i
Mamuśka gotuje tylko takie.
Codziennie idąc do pracy przechodzę przez rynek i
nie mogę się oprzeć jak patrzę
na te wszystkie kolorowe i piękne warzywa.
Skusiła mnie papryka i kiedy ją wybierałam
już wiedziałam co z nią zrobię :-)
Spaghetti jest naprawdę pyszne i szybsze niż poprzednia wersja.
A które lepsze...?
Decyzję pozostawiam wam ;-)
Składniki:
- makaron spaghetti
- 2 garście ugotowanego mięsa wieprzowego, np z zupy
- 1,5 kg miękkich pomidorów
- 4 papryki
- 2 duże cebule
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1 łyżka bazylii
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- kilka ząbków czosnku
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu.
Cebule i papryki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Pomidory zalewamy wrzątkiem,
obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.
Dodajemy do gara i gotujemy ok. 30 minut.
Po tym czasie wrzucamy pokrojone mięso,
dodajemy przecier- fajnie nam zagęści sos,
zioła, przeciśnięty czosnek, paprykę i
doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowe !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Skrobnij coś, nie wstydź się ;-)