z makaronami już od dawna.
Nigdy go nie jadłam i jakoś
chyba nie miałam odwagi go rozpakować
Ale w końcu się odważyłam i
absolutnie nie żałuję!
Dzień wcześniej kupiłam krewetki,
które za mną niemiłosiernie chodziły już jakiś czas.
A wiadomo przecież, że makarony i
owoce morza to świetni kumple.
Trzeba było jeszcze tylko dodać
czegoś co podkręci smak-
dodałam więc czerwoną pastę curry.
Danie wyszło pyszne,
ten makaron otulony sosem
śmietanowo- curry z krewetkami
smakuje nieprzyzwoicie dobrze!
Składniki:
- 1 porcja makaronu Soba noodles
- kilka krewetek Black Tiger
- 1/3 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 30%
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka oleju
- sól
Makaron Soba gotujemy według
przepisu na opakowaniu.
Krewetki wrzucamy na olej i podsmażamy przez 1 min.
następnie dodajemy śmietanę,
pastę curry, przecier i mieszamy.
Wszystko ma trwać ok. 3-5 min,
natomiast trzeba się upewnić, że krewetki są już gotowe.
Na koniec wrzucamy makaron i
doprawiamy solą do smaku.
Można posypać zieleniną.
Śmietanę można zastąpić słodką śmietanką 30%.
Jeżeli nie znajdziemy krewetek tygrysich,
może je zastąpić koktajlowymi.
Dobrze miec odwage probowac nowych rzeczy :)
OdpowiedzUsuń