Nic skomplikowanego-
makaron, przecier pomidorowy, śmietana i tuńczyk-
zero pracy, a obiad w 10 minut gotowy.
To mój ulubiony ekspresowy makaron.
Robię go dosyć często kiedy wpadam do domu i nic nie ma...
Albo kiedy po prostu mam ochotę na szybki obiad.
A ten smakuje mi za każdym razem tak samo dobrze i po x latach jeszcze mi się nie znudził.
Użyłam makaronu kolanka firmy Podravka.
Pierwszy raz w życiu gotowałam makaron w woreczku!!
I muszę przyznać, że poszło całkiem sprawnie.
Duży plus za to, że makaronu nie trzeba mieszać co chwilę-
woreczki nie przywierają a makaron się nie skleja.
Jednym słowem, makaron w woreczku,
to świetna sprawa i naprawdę duża wygoda.
Polecam.
Składniki:
- 20 dkg makaronu
- 1/2 puszki tuńczyka w kawałku
- 2 łyżki przecieru 30%
- 100- 150 ml śmietany 12%
- sól& pieprz
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente,
wg zaleceń producenta na opakowaniu.
Odcedzamy i przekładamy do garnka.
Do makaronu dodajemy
tuńczyka, przecier i śmietanę.
Gotujemy chwilkę.
Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku
solą i pieprzem.
Śmietanę 12% można zastąpić każdą inną,
nawet słodką 30%.
Makaron bardzo lubię, ale do tuńczyka nie mogę się niestety przekonać. :) Jednak nie wątpię, że było smaczne to danie:)
OdpowiedzUsuńDanie faktycznie proste i na pewno pyszne, ale makaron w woreczku to dziwny wynalazek. Bo co, jesli chce ugotowac, powiedzmy, pol woreczka? Rozrywac? To juz lepiej trzymac sie zwyklego, nie-woreczkowanego makaronu :)
OdpowiedzUsuńMakaron jest podzielony po 10 dkg w paczuszce, więc nie sądzę, żeby ktokolwiek nie dał rady tego zjeść, a z drugiej strony zawsze można schować do lodówki na później:)
UsuńA makaron z tuńczykiem pycha!!:)
Szybkie, smaczne i można się najeść :D
OdpowiedzUsuńproste i smaczne to lubię
OdpowiedzUsuńBardzo lubię!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)